SIGNALKREBS

SIGNALKREBS

Signalkrebsen (Pacifastacus leniusculus) er en invasiv art, og derfor uønsket i de danske vandløb og søer. Krebsen smager dog dejligt, og er let at fange! Hele familien kan være med til fangsten, der enten foregår med krebsebrik, eller krebseruse.

Fiskeri med krebsebrik kræver statens fisketegn, samt tilladelse/medlemsskab af fiskeforeningen eller fiskeklubben der råder over fiskeretten i det pågældende vand

Fiskeri med ruse (tejne) kræver et fritidsfisketegn, hvis ikke du ejer det stykke jord du fisker fra. Der kræves også en dispensation fra Fiskeristyrelsen, hvis du vil fiske med krebsetejne eller krebseruse i vandløb. Du søger dispensation ved at skrive til Fiskeristyrelsen


• Signalkrebsen kan kendes på de to lyse pletter på klosaksen. Pletterne har givet den navnet ”signal”-krebs.
• Sæt dig ind i gældende regler før fiskeriet
• Husk! Du må IKKE benytte saltvandsfisk som agn til krebs
• Der er IKKE fredningstid (eller mindstemål) på signalkrebs

Filtrer
Filtrer efter
Kategori
Pris
  1. 0,00 kr. - 100,00 kr. 6 varer
  2. 100,00 kr. - 200,00 kr. 2 varer
  3. 200,00 kr. - 300,00 kr. 1 vare
  4. 300,00 kr. - 400,00 kr. 2 varer

11 varer

Stigende orden
pr. side

Signalkrebs er en lækker delikatesse, som kan tilberedes på flere måder – alt fra klassisk kogning til servering i en lækker gryderet. Her får du en god og enkel opskrift på, hvordan du kan rense, tilberede og servere dem.

  1. Rensning af signalkrebs:

Før du begynder at tilberede dem, er det vigtigt at rense krebsene.

  • Skyld dem grundigt: Læg krebsene i en stor skål eller balje med koldt vand, og lad dem stå i 15-20 minutter, så de kan få renset sig selv. Skift evt. vandet et par gange for at fjerne sand og snavs.
  • Tjek for døde krebs: Fjern de krebs, der ikke er levende – de kan som regel genkendes ved, at de er bløde og ikke bevæger sig, når de bliver håndteret.
  • Fjern evt. afføring: Hvis du vil være helt grundig, kan du forsigtigt løfte krebsens maveparti op og fjerne afføringskanalen (den mørke “stribe”, som går langs ryggen)

Opskrift på Kogte signalkrebs med dild og krydderurter:

Ingredienser:

  • 1 kg signalkrebs (friske)
  • 2 liter vand
  • 150 g groft salt (ca. 7 spsk.)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 citron (skåret i skiver)
  • 1 løg (skåret i skiver)
  • 2-3 dildtoppe (friske eller 1 spsk. tørret dild)
  • 1-2 laurbærblade
  • 5-6 hele sorte peberkorn
  • 1 teskefuld sennepsfrø (kan udelades)

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet: Fyld en stor gryde med cirka 2 liter vand, og kom salt, sukker, citron, løg, dild, laurbærblade, peberkorn og eventuelt sennepsfrø i. Bring det hele i kog, og lad det simre i 5-10 minutter, så krydderierne får lov at infusere vandet.
  2. Tilsæt krebsene: Når vandet koger og krydderierne har sat smagen, kommes de friske signalkrebs i gryden. Sørg for, at krebsene er helt dækket af vand. Hvis nødvendigt, kan du tilføje lidt ekstra vand.
  3. Kogning: Når vandet igen koger, sænkes temperaturen, så det simrer. Lad krebsene koge i 10-15 minutter – afhængigt af størrelsen. De skal være helt røde, og de kan tages op med en tang, når de er færdige.
  4. Køl af og server: Når krebsene er kogte, kan de tages op og afkøles hurtigt i et skål med koldt vand eller isvand, så de bevarer deres sprødhed. Du kan servere dem kolde, eller varme dem op på et senere tidspunkt.

 

Serveringstips:

  • Server med smør og dild: Smelt noget smør og tilsæt finhakket dild og lidt citronsaft. Dyp krebsene i det smør for ekstra smag.
  • Hjemmebagt brød: Server med et godt, lunt landbrød eller flutes, som kan bruges til at dyppe i smørret.
  • Kold øl eller hvidvin: En kold, let øl eller en frisk hvidvin som Sauvignon Blanc passer perfekt til denne ret.

Alternative måder at tilberede signalkrebs på:

  • Grillede signalkrebs: Du kan også grille signalkrebs, hvis du vil have en røget smag. Efter kogning kan du pensle dem med olivenolie, hvidløg og citron og grille dem i et par minutter på høj varme.
  • Signalkrebs i suppe: Hvis du vil lave en mere fyldig ret, kan du bruge de kogte krebs som base i en suppe, som en fiskesuppe med fløde, hvidløg, og urter.

 

God fornøjelse med dine signalkrebs! Denne ret er fantastisk til både sommerfester, hyggelige middage og som en del af et større måltid.